Alegeri, alegeri si iar alegeri

Anul acesta si urmatorul sunt ani in care suntem chemati la vot cam din sase in sase luni. Anul acesta, am avut alegerile europarlamentare, unde cele peste 4.257 de voturi (46,35%) pe care dumneavoastra le-ati acordat candidatilor Aliantei USR Plus ne onoreaza si ne responsabilizeaza, deopotriva. Cei 8 colegi care au devenit europarlamentari, si-au preluat deja mandatele si lucreaza in Comisiile din care fac parte, pentru interesul nostru, al tuturor.

Urmatoarele alegeri sunt programate in luna noiembrie a acestui an, pentru cea mai inalta functie in stat. Alianta USR Plus l-a desemnat pe Dan Barna pentru functia de presedinte al Romaniei. Va invitam sa ne sustineti prin semnarea listelor pentru inscrierea candidaturii si mai apoi, prin vot. Ati demonstrate, la alegerile europarlamentare, ca va doriti o alternativa la partidele care de treizeci de ani ne conduc, iar acum avem cu totii aceasta alternativa, in persoana lui Dan Barna.

La anul, in iunie, veti fi chemati la urne, pentru alegerea primarului si a consilierilor locali. In perioada imediat urmatoare, USR Giroc va va anunta candidatul desemnat pentru functia de primar. Consilierii vor fi si ei stabiliti in curand. Vom veni in fata dumneavoastra, asa cum am facut-o deja, la alegerile parlamentare din 2016, europarlamentarele din 26 mai 2019 si prezidentialele din aceasta toamna, cu cei mai buni candidati posibil, astfel incat, din iunie 2020, girocenii si chisozenii deopotriva sa primeasca administratia local ape care o merita ei, nu una care sa serveasca mai degraba intereselor mai mult sau mai putin obscure ale unui grup restrans de indivizi si companii, autointitulati dezvoltatori si investitori imobiliari.

Ce va face USR Giroc pentru dumneavoastra, in Consiliul Local si in Primaria Giroc, din 2020?

               Ei bine, fara a reinventa apa calda, mai jos sunt doar cateva dintre masurile pe care le vom aplica:

  • Cresterea transparentei: – publicarea pe site-ul primariei a propunerilor de proiecte de Hotarari de Consiliul Local; transmiterea live a sedintelor Consiliului Local;
  • Digitalizare: – toate formularele vor putea fi depuse online, program de audiente online; realizarea unei aplicatii pentru semnalarea problemelor ce intra in aria de solutionare a Primariei si a institutiilor subordinate;
  • Fonduri Europene – accesarea de fonduri europene pentru investitii in infrastructura si dezvoltarea localitatii;
  • Cetateanul verde: – plantarea a cate unui copac pentru fiecare cetatean al localitatii
  • Voluntariat: – crearea de structuri de voluntari care sa poata intervene in situatii de urgenta
  • Urbanism – verificarea santierelor cu privire la respectarea legislatiei in vigoare
  • Calitatea vietii – intocmirea si implementarea unui regulament privind orele de liniste.

Incheiem prin a va indemna sa iesiti la vot. 26 mai 2019 va ramane un punct de referinta in istoria alegerilor postdecembriste; prin iesirea masiva la vot, romanii au aratat ca optiunea lor, odata exprimata, nu poate fi ignorata de “organizatorii si manipulatorii de alegeri”. Sa nu uitam ca, in anul 2014, cu ocazia alegerilor prezidentiale, in urma celor 141 de controale facute de Autoritatea Electorala Permanenta, 55 de administratii locale au fost sanctionate. Ghiciti care a fost singura primarie din zona de Vest, amendata? Exact, Giroc – au fost aplicate doua sanctiuni in valoare de 2.000 de lei. Desi domnul Toma, primarul Girocului a refuzat sa comenteze sanctiunile aplicate sau sa-si exprime vreun punct de vedere, conform comunicatului Autoritatii Electorale Permanente, cele doua sanctiuni au fost aplicate pentru inscrierea pe listele de vot a unor persoane fictive sau care nu aveau drept de vot. Interesant, nu?! Umbla vorba prin targ ca aceleasi practici au fost aplicate cu succes si in 2016, asa ca, dragi giroceni si chisozeni, mergeti si votati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *